Segerström, Stina

Stina Segerström
Stina Segerström

Stina Segerström

(född den 17 juni 1982)

Stina Segerström är en svensk fotbollsback som senast spelade för Kopparbergs/Göteborg FC och det svenska landslaget. Hon utsågs till årets rookie (Sverige) 2006. Hon har varit kapten för KIF Örebro DFF och Kopparbergs/Göteborg FC.

Stina Segerströms tidiga liv

Segerström växte upp under sina första år i Vintrosa. Som ung tillbringade hon två år i Pakistan när hennes familj flyttade dit som hjälparbetare för Rädda Barnen. När hennes familj återvände till Sverige flyttade de till Örebro och Segerström började spela fotboll med Örebro SK vid 11 års ålder.

Stina Segerströms spelkarriär

Kopparbergs/Göteborg FC

Sedan 2009 har Stina Segerström spelat för Kopparbergs/Göteborg FC i Damallsvenskan, den högsta fotbollsdivisionen i Sverige. Under sin första säsong med laget startade hon i alla 20 matcher som hon medverkade i. Göteborg slutade fyra under grundserien med ett rekord på 14-3-5.

Stina Segerström kom tillbaka till säsongen 2010 och hjälpte Göteborg att sluta tvåa under grundserien med ett rekord på 14-6-2 som startback för truppen. Hon spelade varje minut av säsongen.

Segerström gjorde endast tre matcher för Göteborg under säsongen 2011 på grund av en trasig hälsena som hon drabbades av under en match mot Umeå IK. Göteborg slutade tvåa under grundserien med ett rekord på 15-3-4.

2012 startade Stina Segerström i alla sina 19 framträdanden för klubben. Hon hjälpte laget att vinna Svenska Cupen 2012 och spelade varje minut av turneringen. Göteborg besegrade Tyresö FF med 2-1 på övertid under finalen. Hon återvände i april 2013 och hjälpte Göteborg att besegra 2012 års damallsvenska mästare Tyresö för att vinna Svenska Supercupen, hon spelade varje minut av matchen.

Stina Segerström satt ut säsongen 2014 på grund av sonen Charlies födelse. I november 2014 utsågs hon till assisterande tränare för Elitettan Minnows Kungsbacka DFF, med Johanna Almgren som sin chef.

Stina Segerströms internationella karriär

Stina Segerström gjorde sin debut för det svenska damlandslaget i fotboll den 2 mars 2006 under en vänskapsmatch mot England.

Segerström utsågs till reserv för den svenska truppen vid OS i London 2012. Hon hade missat 2011 FIFA Women’s World Cup på grund av en söndersliten hälsena.