sg banenr .jpg
 

Strong Girls är ett idrottsprogram för tjejer i åldern 13–16 år som sträcker sig över 10 månader. Programmet bygger på fysiskt, emotionellt och mentalt välbefinnande för att uppmuntra och stärka engagemang inom idrott och äventyrssport.

 
 
greybanner.png
 
SG Black.png
 
 

Under tio månader ger vi dem möjligheten att utveckla sina drivkrafter och upptäcka nya förmågor i samband med att de får testa på olika typer av idrott- och äventyrsaktiviteter. Programmet blir en plattform för lärande på ett aktivt och enkelt sätt. Förmågorna de får med sig kan de ha nytta av hela livet. Genom projektet samarbetar vi med skolor och olika idrottsföreningar och applicerar ”Strong Girls thinking” på deras verksamheter.

strong girls – VARFÖR?

Idén till Strong Girls föddes ur två viktiga samhällsbehov. Det första är möjligheten att kunna erbjuda tjejer tillgång till olika typer av idrotts- och äventyrsarenor på sina egna villkor, för att på så vis kunna uppskatta och lita på sin fysiska förmåga. Det andra är att låta dem använda de erfarenheterna som en plattform för personlig utveckling.

Las mer på stronggirlsproject.com

 

FLER girls in sport Projekt

Women in Sport + Adventure

festival och mötesplats

Coacha framtiden

Win-Win-Win lösningar

Women in sport media

ett europeisk forskningsprojekt