Back to All Events

Jämställd sportmedia

  • p5, Väven Umeå Väven Umeå (map)
Screen Shot 2018-06-01 at 11.39.33.png

I detta seminarium kommer vi att fokusera på det svenska sportmedia-landskapet och vi visar såväl siffror från våra stora aktörer inom sport-TV och praktiska exempel utifrån de professionellas perspektiv. Diskussionerna kommer att gå in på djupet kring betydelsen av kvinnors synlighet i sportmedia och hur vi kan förändra och driva arbetet framåt.

Seminariet kommer att väva samman forskning och resultat med media-praktik, och belysa riktiga exempel från olika media aktörer. Med möjlighet att höra från idrottarnas och klubblednings perspektiv från Charlotte Gustavsson tidigare CEO Modo Hockey och Karlskrona HK samt en paneldiskussion med ledande journalister inklusive Erika Christensson projektledare från SVT Vinterstudion och Jessica Wennberg, chefredaktör på Västerbottenskuriren.

Vi fokusera på hur bästa praktik kan delas och hur vi alla kan jobba mot lösningar. Och hur sportmedia kan att få en positiv inverkan på dagens samhälle. Det kommer också att finnas gott om tid för delegater att nätverka och dela god praxis vid lunch mingel. Seminariet syftar till journalister och andra medieaktörer, inklusive men inte begränsat till mediebyråer, professionella idrottare, kommunikatörer, tjänstemän, politiker och föreningslivet.